Her finder du Scanningsklinikken

Tilmeld dig ugekalenderen

Følg din graviditet og dit barns udvikling - uge for uge - hele vejen gennem din graviditet

Du afmeldes automatisk ugekalenderen, når du har passeret din terminsdatoTilmeld

Uge 8-12

Tidlig scanning

En scanning i uge 8-12 er det, vi kalder en tidlig tryghedsscanning. Scanningen kan både være i 2D og 3D/4D. Ofte er netop denne periode forbundet med både glæde og ængstelse. Glæde over, at graviditetstesten har vist en positiv graviditet og ængstelsen for, om alt nu forløber, som det skal. Her kan en scanning være med til at skabe ro og tryghed i graviditeten.

Verificering af liv

Ved en tidlig scanning kan vi verificere, om der er en graviditet igang, og om fosteret ligger indenfor eller udenfor i livmoderen.
Der ses efter hjerteblink og efter antal af fostre. Ved at måle fosteret fra hoved til hale (CRL), kan der udregnes en gestationsalder samt terminsdato. Der er stor forskel på, hvad der ses i fx uge 8 og i uge 12. I uge 8 rører fosteret ikke meget på sig, - arme og ben stadig er meget korte. I uge 12 vil fosteret derimod sansynligvis være særdeles aktivt, og det vil være muligt at se de punktvise bevægelse. Arme og ben er blevet længere og samtidig med, at der er så god plads i livmoderen, sker der megen rotation og sjove bevægelser.

 

Her kan du læse om relevante scanninger i denne periode:
- 2D Tidlig tryghedsscanning
- 3D/4D Scanning, Type I

 


3D billede - 11. uge
3D billede, 10. uge


3D billede, 12. uge


Ofte stillede spørgsmål

Er prisen den samme, når det er tvillinger?

Læs svaret her